WAKACJE - WŁOCHY - Riwiera Adriatycka i nie tylko - relacje.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• mirek_p11
    odpowiedział(a)
    Jesteśmy w słonecznej Italii ( Werona, Florencja, Rzym, Piza, Mediolan ). Temperaturka 30-36 stopni :diabelski_usmiech Informacyjnie benzynka kosztuje średnio ok. 1.50 EUR. Autostrady są przejezdne, ale drogie. Najtańsza benzynka była na stacji w Czechach 1,20 EUR ( winieta na 10 dni - 17 Euro ), Austria 1.40 EUR ( winieta na 10 dni 8 EUR )

Zostaw komentarz:

• jamaju
    odpowiedział(a)
    Od 10 lipca do 4 września zalecany jest objazd autostrady A23 w Wiedniu, która z powodu remontu będzie zwężona do jednego pasa w każdą stronę...

Zostaw komentarz:

• loru
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sazad
    loru, w tym jeszcze nie spałem, ale w 3 innych to zawsze parking był i to spory za free. Pod Monachium to był podziemny
    thx

Zostaw komentarz:

• Wojti2
    odpowiedział(a)
    [quote="sazad"]Wojti2, ja brałem od EUROCAMP, czy samochodzy można parkować przy campach czy jakis centralny parking jest?
    To zależy, który domek dostaniecie. Przy nektórych można przy innych jest parking na kilka aut.
    Niestety nie ma wifi przy domkach. Jest tylko przy basenach i restauracjach.

Zostaw komentarz:

• sazad
    odpowiedział(a)
    loru, w tym jeszcze nie spałem, ale w 3 innych to zawsze parking był i to spory za free. Pod Monachium to był podziemny

Zostaw komentarz:

• loru
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sazad
    a jak parkowanie auta , mają jakiś parking swój czy na ulicy ?

Zostaw komentarz:

• sazad
    odpowiedział(a)
    Wojti2, ja brałem od EUROCAMP, czy samochodzy można parkować przy campach czy jakis centralny parking jest?

[ Dodano: Sro 22 Cze, 16 09:40 ]
    Zamieszczone przez crom.de
    Hopala! Ładny kawałek.
    - w zeszłym roku był taki sam, moje chłopy 10 i 6 lat są przyzwyczajone do długich podróży. W zeszłym w Ibis Buged Monachium, w tym roku śpimy w Ibis Bugdet w Graz (zmiana trasy nie jedziemy przez Brenner tylko Czechy),

[ Dodano: Sro 22 Cze, 16 09:48 ]
    gdyby ktoś potrzebował - Ibis Monachium
    Szukasz hotelu klasy ekonomicznej w Putzbrunn w Monachium? Hotel ibis budget München Putzbrunn oferuje gościom miasta świetne połączenia komunikacyjne. Zarezerwuj swój pobyt już teraz!

pod Graz http://www.ibis.com/pl/hotel-5107-ib...ty/index.shtml

pokój przeznaczony dla 2 osób dorosłych i 1 dziecko, ale zawsze śpimy w 4 i jest OK

Zostaw komentarz:

• crom.de
    odpowiedział(a)
    ruwado, auto zostaje w porcie a my wychodzimy w morze :arrow: Cannes, Barcelona, Mallorca, Kostaryka, Neapol, La Spezia. Morda się już :szeroki_usmiech To jednak już ostatni raz na najbliższą przyszłość, bo żona ma parcie na juniora :P Potem pewnie Istria :wink:

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    crom.de, może być jak wrócisz :P

Zostaw komentarz:

• Wojti2
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sazad
    Wojti2, ja tam się wybieram pod koniec sierpnia - jak wrócisz to daj znać na priv jak można to zadzwonię
    Jest super. Dzieciaki mega zadowole szczególnie ze zjeżdżalni na koła. Pogoda już też dopisuje. My mamy domek Thaiki z Vacancesolei i jest troche daleko do basenów. Ci z domków Fuji mają dużo bliżej. Okazało się że te nasze domki Vacancesolei podnajmuje od Ellevacance i dlatego są położone w innej części campingu od reszty :?

Zostaw komentarz:

• crom.de
    odpowiedział(a)
    ruwado, teraz czy po powrocie? :P

sazad, wg linka od PAOLO najtańsza OMV na Brenner tuż przy granicy z Włochami:

Adresse: Brennersee 231
    Postleitzahl: 6156
    Jest tuż obok zjazdu z autostrady. Stan na dziś: 1,19 czyli 5ct więcej niż w Insbrucku, jednak mimo wszystko 20-30ct taniej niż w Italii No i jak dla mnie większe szanse na oblecenie po niższej cenie wliczając jakieś parę litrów dotankowania w Genui.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    dudek_t, pochwal sie
    crom.de, Ty też

Zostaw komentarz:

• crom.de
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sazad
    PAOLO ESCO, czy kojarzysz jakieś tańsze stacje wzdłuz tej trasy?

https://goo.gl/maps/21r2BXzdaQE2
    Hopala! Ładny kawałek. Jak całą rodziną to pewnie i tak taniej niż samolot plus wypożyczenie jak pisał uli07. W nocy z 2/3.07 będę się mierzyć z Brennerem do Genui.

Zamierzam zatankować w okolicy Insbrucka i nie dać się złoić makaronom :diabelski_usmiech Pełny bak powinien starczyć na Insbruck - Genua - Insbruck. Wyszukiwanie stacji w Austrii ma stronę rządową: http://www.spritpreisrechner.at/
    Wg. niej najtańsze stacje są w 6060 Hall in Tirol i na mapie wygląda nawet ok odbicie do miasta i wyjazd kolejnym węzłem.

Zostaw komentarz:

• sazad
    odpowiedział(a)
    AdamB, jakiś czas temu kupiłem przejściówkę, ale niemiałem okazji jeszcze jej użyć wszędzie gdzie do tej pory nocowałem we włoszech (hotele, mobilhouse) nie było takiej konieczności, ale wożę ją jako talizman Na allegro cos znajdziesz

[ Dodano: Wto 21 Cze, 16 10:04 ]
    ładowarki bez problemu, jedynie co to z np. czajnikiem może być problem

Zostaw komentarz:

• loru
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maicroft
    A ile to ma zbiornik ??
    dokładnie tak jak napisał mirek_p11,
    Zamieszczone przez mirek_p11
    Maicroft, pewnie z 60 l.
    Zamieszczone przez Maicroft
    Pytam, bo wiem, ze auta z boxem, rowerami na haku to pala zazwyczaj 30-60% wiecej, jesli chce sie utrzymac predkosc przelotowa taka, jak zwykle pustym autem.
    i dolicz do tego, że to automat

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Pytam, bo wiem, ze auta z boxem, rowerami na haku to pala zazwyczaj 30-60% wiecej, jesli chce sie utrzymac predkosc przelotowa taka, jak zwykle pustym autem.

Zostaw komentarz:

• mirek_p11
    odpowiedział(a)
    Maicroft, pewnie z 60 l.

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez loru
    Ponieważ jadę "autobusem C4 Grand Picasso" do tego 5 osób + bagaże + 4 rowery na haku to zakładam max ba baku 750-800 km.
    A ile to ma zbiornik ??

Zostaw komentarz:

• dudek_t
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado
    Zamieszczone przez PAOLO ESCO
    Za 4 dni (w czwartek rano) wyjazd na urlop -Wenecja-Cavallino. :yay:
    Start z Zielonej Góry dalej Praga - Linz - Villach -Wenecja.
    Ktoś się wybiera w tym czasie :roll:
    My będziemy jechali na 4 samochody :wink:
    W Makaronii jest coś takiego

http://noizz.pl/kultura/setki-tysiec...calego/t8yb3gn
    6 lipca będę

Zostaw komentarz:

• AdamB
    odpowiedział(a)
    mirek_p11, tym razem jedziemy ze starszym synem na zorganizowaną objazdówkę autokarem, więc "srajfony" trzeba gdzieś naładować :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• mirek_p11
    odpowiedział(a)
    AdamB,

Ogólnie we Włoszech panuje burdello i lepiej zaopatrzyć się w przejściówkę. Oczywiście my jakoś przeżyjemy bez, ale nasze kobity bez porannego odpalenia suszarek, lokówek, depilatorów i czort wie jeszcze czego już chyba nie :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• AdamB
    odpowiedział(a)
    Dobra, adapter kupiony. Nie jest to jakiś mega wydatek i dużo miejsca nie zajmuje.

Zostaw komentarz:

• uli07
    odpowiedział(a)
    Tam gdzie bylem gniazda sa troche "inne" ale nasze wtyczki ladowarki Usb pasowaly. To nie jest typ angielski :wink:

Zostaw komentarz:

• AdamB
    odpowiedział(a)
    mirek_p11, Dzięki

Zostaw komentarz:

• mirek_p11
    odpowiedział(a)
    AdamB, na wszelki wypadek możesz kupić przejściówkę na Włochy. Gniazdka klasyczne maja trzy wejścia i nasze wtyczki do nich nie pasują. Oczywiście uniwersalne gniazdka też są, ale możesz je spotkać głównie w hotelach. Gniazdka stare lub starszego typu nadal stosuje się powszechnie w domach, pomimo istnienia tzw. gniazdek uniwersalnych

Zostaw komentarz:

Pracuję...